Assima Ema in Cheongsam | 19.01.2012

It’s just hours left for me as a bachelor, while others are doing preparation for my solemnization day I still couldn’t miss a day without picking photos to be uploaded on my blog. Thanks to Assima Ema as a talent for the day, Fakhrul Haqimi the coordinator, and all Huru-Hara Community members for participating. To all chinese friends, I would like to wish you a healthy, wealthy, and prosperous Chinese New Year… May the year of the dragon brings you strenght and luck.






Advertisements

Colourful Potraits of Akmal

Hi peeps! It’s a pleasure to have you visiting my blog, thank you so much. Minggu yang agak memenatkan untuk persiapan terakhir majlis perkahwinan, betul-betul menduga dan teramat banyak rintangan kebelakangan ini. Kerja-kerja pejabat pun memang sentiasa ada, biasalah awal tahun mesyuarat sana-sini. Tapi alhamdulillah semua tu sukses, kena sabar je sikit.. Bila keje semua dah settle sempatla keluar shoot potret sekejap ngan kawan-kawan di pekan Kota Bharu… Sekadar hilangkan gian dan gatal tangan nak tekan shutter ~ Silakan menjamu mata :)

Alhamdulillah sempat habiskan post ini malam ni, dah tertangguh banyak malam tak jadi-jadi nak upload semua… Sampai sini saja post untuk Potret Akmal, harap anda datang melawat lagi untuk koleksi terbaru akan datang. Terima kasih semua.

Nouvener Parkour – Kelantan Free Runners Crew

Parkour / Freerun adalah merupakan satu aktiviti lasak yang baru diperkenalkan di Malaysia khasnya di Kelantan. Ia di masyhurkan oleh David Belle, seorang pelagak ngeri / ‘stuntman’ dari Perancis di dalam beberapa buah filem Perancis dan Eropah. Beliau pernah menjadi juara Parkour Freerun beberapa kali di peringkat dunia. Baru-baru ini saya sempat berjumpa dengan beberapa orang belia sedang membuat latihan freerun di Kota Bharu, Kelantan. Berikut adalah shot-shot yang sempat saya rakamkan.

Solemnization | Aizuddin & Amirah | 17.12.2011 – Kuala Kangsar, Perak

Razak & Dalila | 16.12.2011 – Kuala Kangsar, Perak

Hayati & Amizan | 10.12.2011 | Cherang Ruku

Hujung minggu lalu, berkesempatan untuk tag-along job  Jihan Meghaa Ismail (Abe Hea) di Cherang Ruku, Pasir Puteh Kelantan. Lama tak pegang kamera rasanya, alhamdulillah dengan cara tag-along ni dapat jugak lepas gian dan warm-up untuk job minggu depan dan seterusnya. Cemas gak masa hari shoot ni, Abe Hea tinggalkan kamera katanya nak gi jumpa Mr. Tan kejap… tup tup time tu jugak la keluarga pengantin lelaki datang berarak, terpaksala cover sorang-sorang babak berarak masuk pengantin dengan terkontang-kanting tanpa OP. Nasib baik Mr.Tan tak pernah calling aku time aku punya job, kalau tak macamana la gayanya kalau tertinggal shot macam tu. Apapun adala sedikit hasil untuk hari tersebut bua tatapan semua :)

Potraits of Olyn Razali

I’m trying to set my mood in relaxing mode before assigned with 8 days course in Kuala Muda Kedah. I’ve decided to hang out with Huru-Hara Crew and makes a couples of potraits photo last few days. We went to Senok Beach and looking for a clear scene, look over for golden setting-sun backlit but its not our lucky day. The sun seems to hid behind the thick clouds, the sky is dull but here we are, we still have to click some and make it done. Olyn, our talent for that day were very excited for the first potrait session with us, she’d get ready with her Greece look dress – pink daisies – the dove couple and her shiny smile :) …. Enjoy my shots for the day!